Postcafé

post bijwerken

HET POSTCAFÉ IS ER VOOR U!

Elke maandagochtend geopend van 9.30 to 11.30 uur

Vindt u de post die u ontvangt vaak moeilijk te lezen of Is de taal die in brieven staat te ingewikkeld voor u om te begrijpen? Gooit u daarom de post het liefst op een stapeltje, om het helemaal niet te lezen? Heeft u daarnaast moeite met het invullen van formulieren op de computer?

Als dat zo is, bent u niet de enige! Er zijn veel mensen die moeite hebben met het lezen van officiële brieven of niet met een computer overweg kunnen. Het is niets om u voor te schamen. Maar als u de post laat liggen, kunnen er wel problemen ontstaan. Kom daarom gerust naar het Postcafé.

Het Postcafé is een plek waar u samen met vrijwillige medewerkers de post kan doornemen. U kunt er met de stapel post naar toe. Medewerkers leggen dan in gewone taal uit wat er precies in de brief staat. Brieven bijvoorbeeld van de gemeente, Zeeuwland, de verzekering of de belastingdienst.

Ook als u officiële formulieren moet invullen, maar daar moeite mee heeft, kunnen de vrijwilligers u helpen. Inschrijving bij Zuidwestwonen, de kwijtschelding van Sabewa of aanvragen van financiële ondersteuning van de gemeente; voor al deze zaken kunt u bij het Postcafé terecht.

Het Postcafé wordt gehouden in het gebouw van 4SD/de Ruilwinkel aan de Calandweg in Zierikzee.
Daar zijn elke maandagochtend de deuren geopend tussen 9.30 – 11.30 uur.

U moet wel vooraf een afspraak maken via 0111-453 444

Het Postcafé is er voor alle inwoners van Schouwen-Duiveland. De hulp is gratis en de medewerkers gaan vertrouwelijk om met uw brieven. 

Heeft u vragen? Neem contact op met Mels Hoogenboom van SMWO: 06-1952 48 67.

 

Logo SMWO Schouwen-Duiveland

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.