Jeugdfonds sport & cultuur

Jeugdkeeper in zijn doel

Wist u dat 1 op de 11 kinderen opgroeit in armoede in Nederland? Dat zijn gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is er voor deze kinderen (0 t/m 18 jaar) om hen toch een sport- en cultuurkans te bieden. Het Jeugdfonds vergoedt de contributie/het lesgeld en eventueel ook de benodigde attributen.

Bent u of kent u een gezin waar er te weinig geld is om de contributie/het lesgeld van de sport- of cultuuractiviteiten van de kinderen te betalen? Het Jeugdfonds helpt! De intermediair van het Jeugdfonds kan voor u een aanvraag indienen. Het is mogelijk om aanvragen in te dienen waarbij de sportcontributie (tot € 225,-) en het lesgeld voor cultuuractiviteiten (tot € 450,-) voor het gehele seizoen kunnen worden vergoed. Om het gehele seizoen te vergoeden zal de aanvraag tijdig moeten worden ingediend, namelijk voor 31 december. Bij aanvragen die later worden ingediend zal een deel van het bedrag worden vergoed.

 

Wat is het bedrag?

Het bedrag wordt bepaald op basis van de hoogte van de contributie/het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sportclub of vereniging betaald. U ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen  die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt.

 

Wie is er intermediair?

Aanvragen voor het Jeugdfonds kunnen enkel worden ingediend door intermediairs. SMWO is intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. U kunt hiervoor terecht bij de jeugd- en jongerenwerkers, maatschappelijkwerkers, cliëntondersteuners, sociaal juridisch dienstverleners of de buurtsportcoaches. Mocht u nog geen contact hebben met SMWO maar toch een aanvraag willen indienen, dan kunt u contact opnemen met Sven Wisse via sven@sdvitaal.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze intermediairs of kijk op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

meisje speelt viool
logo jeugdfonds sport en cultuur
keepertje is blij met een bijdrage van het sport en cultuurfonds
jeugdvoetbal
Logo SMWO Schouwen-Duiveland

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.