Welzijn op Recept

Bij verlies, ziekte, ontslag of een andere ingrijpende gebeurtenis kan het moeilijk zijn zelf weer een goede draai aan uw leven te geven. Misschien heeft u daardoor lichamelijke of psychische klachten.

Medicijnen zijn niet altijd de oplossing. Gezond zijn is meer dan alleen lichamelijke gezondheid. Het gaat ook om lekker in je vel zitten, leuke sociale contacten en meedoen. Positieve gezondheid gaat ook over de vraag welke stap u zelf kunt zetten om het leven weer wat leuker te maken, binnen uw eigen mogelijkheden. Welzijn op Recept kan een uitkomst zijn.

Voor wie is Welzijn op Recept

Heeft u last van klachten in de vorm van somberheid, stress of angstklachten? Misschien slaapt u slecht of voelt u zich wel eens eenzaam. U wilt daar graag iets aan doen, maar weet niet goed hoe. Welzijn op Recept helpt u hierbij.

Uw huisarts verwijst u door

Praat met uw huisarts. Uw huisarts of praktijkondersteuner kan Welzijn op Recept voorschrijven. Hij of zij kan u doorverwijzen en in contact brengen met een welzijnscoach van SMWO. De welzijnscoach kent de mogelijkheden voor activiteiten bij u in de buurt en is bekend met organisaties die vrijwilligerswerk aanbieden.

Samen kijken wat bij u past

Door iets te gaan doen wat u leuk vindt en waar u goed in bent, kunt u zich weer beter voelen. U kunt nieuwe mensen ontmoeten of een oude of nieuwe hobby oppakken. Soms is het lastig om hier alleen mee aan de slag te gaan. De welzijnscoach helpt u hierbij! Samen met de welzijnscoach onderzoekt en bespreekt u wat u graag wilt doen.

Voorbeelden van activiteiten

Er zijn verschillende soort activiteiten. Er is altijd een activiteit te vinden die bij u past! Voorbeelden zijn: het ontmoeten van andere mensen, sporten of bewegen, creatief bezig zijn, vrijwilligerswerk doen in de buurt of een leuke cursus volgen.

Positieve gezondheid

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Eigen regie, veerkracht, zingeving en een steunend sociaal netwerk staan steeds meer centraal.

Samen met uw welzijnscoach van start

Wanneer er iets gevonden is wat u interessant lijkt, kan de welzijnscoach u helpen bij het aanmelden en starten. Vindt u het lastig om ergens alleen naartoe te gaan? Uw welzijnscoach of een vrijwilliger kan de eerste keer met u meegaan. Is de activiteit leuk en passend, dan kunt u daarna zelfstandig deelnemen. Uw welzijnscoach blijft bereikbaar voor vragen en advies. Als u tevreden blijft en weer grip en plezier heeft op uw dagelijks leven, is het welzijnsrecept geslaagd!

Contact met een welzijnscoach?

Denkt u dat Welzijn op Recept u kan helpen? Vraag ernaar bij uw eigen huisarts. De begeleiding van de welzijnscoach is gratis. Alles wat u samen bespreekt blijft tussen u en uw welzijnscoach. Uw privacy is gewaarborgd.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met SMWO via: welzijnopreceptsd@smwo.nl of 0111-453 444.

Logo SMWO Schouwen-Duiveland

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.