Onafhankelijke cliëntondersteuning

Onafhankelijk cliëntondersteuner in gesprek
Onafhankelijke cliëntondersteuning

SMWO verzorgt in de Oosterschelderegio onafhankelijke cliëntondersteuning in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (de Wmo).

Wat doet een onafhankelijk cliëntondersteuner?

Wilt u hulp bij gesprekken met uw gemeente? Of advies over onderwijs of werk? Een onafhankelijk cliëntondersteuner helpt u met informatie, advies en ondersteuning.

  • Een onafhankelijk cliëntondersteuner komt op voor uw rechten. 
  • Een onafhankelijk cliëntondersteuner helpt u bijvoorbeeld bij het voorbereiden van een gesprek met uw gemeente of zorgaanbieder en bij het voeren van dit gesprek. Een voorbeeld hiervan is het keukentafelgesprek.
  • Een onafhankelijk cliëntondersteuner biedt hulp bij het zoeken en vinden van zorg die bij u past.
  • Een onafhankelijk cliëntondersteuner beantwoord uw vragen over bijvoorbeeld geld, dagbesteding, wetten en regels, zelfredzaamheid en sociale contacten.
  • Een onafhankelijk cliëntondersteuner kan u helpen uw hulpvraag duidelijk te maken, keuzes te maken of de juiste hulp voor u te regelen.

Het belang van u als cliënt staat voor ons centraal. De ondersteuning van de onafhankelijk cliëntondersteuners is gratis en voor iedereen die hulp en ondersteuning nodig heeft in het contact met de gemeente of een zorgaanbieder.

Klik hier voor de flyer over cliëntondersteuning.

Logo SMWO Schouwen-Duiveland

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.