Publicatiedatum: 30-04-2024

Workshop Wandelcoaching voor vrijwilligers op 30 mei

Samen met collega vrijwilligers een wandelende workshop

Heel veel mensen op Schouwen-Duiveland doen vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk draagt bij aan het gevoel van zingeving en dat je inzet er toe doet. Het plezier en de voldoening die je als vrijwilliger uit deze werkzaamheden haalt zijn de verdiensten in natura.

Iets willen doen heeft vervolgens weer te maken met het voelen van verantwoordelijkheid of gewoon omdat je er plezier aan beleeft.

Maar waar mensen werken kan het ook weleens wat lastiger worden. Iedereen doet zijn best om iets bij te dragen en is vaak bevlogen. Maar soms raken we elkaar wat kwijt in de wijze waarop dit gedaan wordt en hoe we er met elkaar over communiceren. Door inzichten in hoe dit soort (normale)processen ontstaan kun je stress en irritaties voorkomen.

Door middel van deze wandelende workshop ga je met collega vrijwilligers naar buiten. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Het tempo is rustig en de afstand niet meer dan ongeveer 3,5 km.

Tijdens de wandeling krijg je op ontspannen wijze aan de hand van korte opdrachten inzicht in het proces van samenwerken met elkaar en hoe je het werk voor jezelf leuk en zinvol kunt houden.

Ook als je geen problemen ervaart in je vrijwilligerswerk draagt deze workshop bij om eens anders naar je vrijwilligerswerk en collega’s te kijken.

We ronden af met een kopje koffie of thee met een kleine versnapering.

Pas je kleding aan naar het weertype. Draag stevige (wandel)schoenen omdat wij grote delen onverhard lopen. Draag een lange broek of andere beschermende kleding i.v.m. teken. Neem voor onderweg eventueel een flesje water mee.

Om 10 uur verzamelen we bij de Schelphoek in Serooskerke. 

Aanmelden?
Stuur een mailtje naar info@smwosd.nl met vermelding van uw naam en adres entelefoonnummer.

Als het vervoer voor u een probleem is, laat het ons weten, misschien kunt u met iemand meerijden.

Logo SMWO Schouwen-Duiveland

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.